2018: Een Jaar Van Overwinningen (Dutch)

Beste 2018, bedankt voor alle lessen. Beste 2019, ik ben er klaar voor!


Wat voor jaar was 2018 voor jou? Heb je misschien de liefde van je leven gevonden? Ben je voor het eerst vader/moeder geworden? Heb je afscheid van een dierbaar iemand moeten nemen? Of ben je, net als ik, een eigen bedrijf gestart?

Zo op het randje van 2018, vlak voordat we het nieuwe jaar in knallen, vind ik het fijn om even stil te staan bij de afgelopen twaalf maanden.

Familie, Vuurwerk en persoonlijke groei

2018 begon voor mij in India, omringd door familie en het hardste knalvuurwerk dat ik ooit gehoord heb! Het was een mooie en symbolische afsluiter van een roerige, onrustige en heftige periode, met een zoon die veel ziekenhuiszorg nodig had, een nare werksituatie en uiteindelijk een zware burn-out.

Het werd een jaar van persoonlijke groei op allerlei gebieden. Om goed uit een burn-out te komen is het belangrijk om al je emotionele bagage eens lekker op te ruimen. Een soort van grote schoonmaak, maar dan in je hoofd. Met als resultaat dat de zware bewolking in mijn hoofd plaats heeft gemaakt voor een overwegend blauwe lucht (om maar eens een metafoor van de meditatie-app Headspace te gebruiken) en ik voor het eerst in jaren terug kijk op een leuk jaar. Ja, 2018 was gewoon een léuk jaar!

Zoveel resultaten!

Het was een jaar van emotioneel en mentaal hard werken. Maar wat heb ik daar een hoop voor terug gekregen!

In 2018 heb ik o.a.:

 • mijn eigen bedrijf gestart
 • mijn eigen website gebouwd
 • gestart met het opbouwen van een band met mijn vaderland India
 • mijn eerste Bonam Home collectie ontworpen en laten maken
 • mijn eerste échte zelfverdiende geld verdiend
 • afgerekend met oude trauma’s
 • mijn rij-angst overwonnen

Wat ben ik trots op mezelf als ik zo naar dit bovenstaande rijtje kijk! En 2019? Ik ben helemaal klaar voor je!!

Ik ben benieuwd op welke prestaties van 2018 jij trots bent?

Bonam Home sustainable and fair home accessories, rugs, poufs, boho, northwestern, scandinavian, handmade
Swan Market Rotterdam, Van Nellefabriek, December 2018

One thought on “2018: Een Jaar Van Overwinningen (Dutch)

 1. Jacqueline vd H says:

  Hey Surya,

  Wat ontzettend gaaf! Mooie ontwikkeling die je beschrijft, echt stoer, en superleuke producten, you go!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *